"بومی رو بگذاریم به سبزواری رأی بدهیم... هر جور بومی باز از غریبه بهتره...خودی هر چی باشه گوشتت را بخوره استخوانت را دور نمی اندازه..."
به گزارش سلام سربدار، هر دوره با فرا رسیدن ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد رد و بدل شدن حرفهای این چنینی بین مردم در منطقه جوین (دو شهرستان جوین و جغتای) هستیم. عامه مردم در این دو شهرستان سعی میکنند به نوعی رأی دادن به یک فرد بومی خودشان را توجیه کنند. هر چند تعصبات قومی و قبیله ای در مناطق دیگر سبزوار نیز وجود دارد ولی این تفکر در این مناطق به شدت پر رنگ شده است.
ریشه این تفکر و صحبتهای ظاهراً عامیانه، برخواسته از متن عامه مردم این دو شهرستان نیست بلکه اتفاقاً برخاسته از تفکر خواص این منطقه است. خواص این منطقه برای رسیدن به منافع خود به تحریک احساسات ناسیونالیستی مردم میپردازند. برای اولین بار در دهه ۶۰ محمدرضا راه چمنی برای تحریک آرای این منطقه و رسیدن به کرسی مجلس از عبارت «ما به فرزند جوین رأی میدهیم» استفاده کرد و این سرآغاز تفکری شد که بعد از سالها هنوز وزن بسیار بالایی در رأی مردم این منطقه دارد.
در انتخابات پیش رو در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم نمونههای زیادی از این گونه رفتار کاندیداها و خواص این منطقه شاهد هستیم. برای نمونه بخش آبادی یکی از کاندیداهای گمنام با صدور اطلاعیه و تراکتهای تبلیغاتی از مردم شهرستانهای جوین و جغتای درخواست کرده است برای دفاع از حقوق مظلومان و دفاع از حقوق مردم جوین و جغتای به فرزند جوین رأی دهند.
یا رمضانعلی سبحانی فر نماینده مردم شهرستانهای سبزوار، جوین و جغتای در سخنرانی خود در یکی از روستاهای جغتای با اشاره به خود میگوید: اگر نبود نماینده ای از منطقه ما توسعه منطقه بدین صورت شکل نمیگرفت، الان هم عده ای با تکثر کاندیداها در منطقه سعی دارند رأیهای منطقه را متفرق کنند تا نماینده ای از این منطقه به مجلس نرود.
اما کاش این حرفها به کاندیداها و طرفدارانشان ختم میشد. دیروز در جدیدترین مورد امام جمعه جوین در خطبههای نماز جمعه از مردم دعوت میکند به کاندیدای بومی جوین رأی دهید. دلیری پور میگوید: شاید برخی بگویند این شیوه انتخاب غلط است ولی من خدمت شما عرض میکنم در سبزوار این تفکر هست، سبزواریها دوست دارند که هر دو نماینده از سبزوار باشد، پس ریش سفیدان و معتمدین منطقه جمع شوند و کاندیداهای بومی را به اجماع برسانند تا حداقل یک نماینده از جوین و جغتای داشته باشیم، نماینده سبزواری به درد ما نمیخورد، اینکه می گویند به اصلح و ارزشی رأی دهید ما می گوییم بین جوینی هم اصلح و ارزشی وجود دارد.
امام جمعه جوین اضافه میکند: تعداد کاندیداهای جوین و جغتای ۱۲ نفر است و تعداد کاندیداهای سبزوار ۱۰ نفر، عدالت حکم میکند حداقل یک نماینده از جوین داشته باشیم.
این صحبتها از زبان نماینده ولی فقیه در شهرستان جوین در حالی به گوش میرسد که رهبر معظم انقلاب در سالها و به خصوص ماههای اخیر با برشمردن ویژگیهای نماینده اصلح هیچ اشاره ای به بومی بودن و قومیت نماینده مجلس نکرده است بلکه شاخصهایی مانند انقلابی گری، نفروختن کشور به دشمن، خود را سپر بلای مشکلات قرار دادن، ساده زیستی، یکی بودن حرف و عمل و... را از ویژگیهای نماینده اصلح برشمردهاند.
صحبتهای خارج از عرف امام جمعه جوین موجب اعتراض تعدادی از نمازگزاران میشود و حتی برخی نماز را ترک میکنند که این نشان میدهد دمیدن در تعصبات قومی و قبیله ای مخالفان زیادی نیز در این شهرستانها دارد.
جالب است امام جمعه جوین بدانند از نه دوره گذشته مجلس شورای اسلامی هفت دوره حداقل یک نماینده از شهرستان جوین یا جغتای بوده است و تنها دو دوره هر دو نماینده سبزواری بودهاند. اتفاقاٌ انتصاب فرماندار و استقرار ادارات در جوین و جغتای در دوره هشتم مجلس اتفاق افتاد که هر دو نماینده سبزواری بودند.
زرقانی
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۹:۰۹
با سلام.
دو نکته از دیدگاه نویسنده این متن مخفی مونده:
اول اینکه کلا کارهای اداری از قبیل آب و برق و گاز و استقرار ادارات و ... در چارچوب روال کاری دولت در هر منطقه اتفاق می افتد حالا یک منطقه دیرتر و یک منطقه زودتر و معمولا نماینده ها از هر جا که باشن چه از جوین و جغتای و چه از سبزوار به نام خودشون تموم می کنن و اصولا وظیفه نماینده اینها نیست. در واقع صحبت از استقرار ادارات در دو دوره ای که نویسنده گفته خودش به نوعی دامن زدن به همان قومیت گرایی است که در نکوهش آن صحبت رانده است.
نکته دوم دلیل اینکه چرا مردم یک منطقه حاضرند یک نماینده از منطقه خودشون بره هر چند اصلح نباشه بیشتر برمیگرده به سلسله مراتب بالاتر در مجلس و در پایتخت. در واقع وقتی در سطوح بالاتر کش و قوس زیادی برای تخصیص بودجه ها به حوزه های انتخابیه بقیه کاندیدا ها در سایر استان ها باشه (مثل وضعیت فعلی رشد صنعتی اصفهان و اراک و تبریز و ...) لاجرم نمایندگان بقیه مناطق نیز به همین نتیجه می رسند که هر کس باید برای منطقه خودش کار کنه. ناگفته نماند که شخصی که با رای یک منطقه به قدرت برسد وامدار آن منطقه هم خواهد بود...
به قول سعدی علیه الرحمه: خانه از پای بست ویران است ... خواجه در بند نقش ایوان است. (40679)
درسته که مشکلاته زیادی هست، ولی میشه فرهنگ سازی کرد و سلیقه ی مردم رو عوض کرد ،
مثلا این دوره محلی که برای تبلیغاته مجاز نامزد ها در نر گرفته شده ، از جنس کیسه برنج !! هست ، نه میشه اسم نایلون رو روش گذاشت و نه پارچه ، خیلی هم ناشیانه و در واقع برای رفع تکلیف بوده ، ولی همین حرکته به ظاهر کوچک ( با وجود این که خیلی اهمال شده و واقعا جای کار بیشتری داشته ) ولی می تونه توی انتخاباته بعدی از آن درس گرفت و مثلا پارچه هایی تمییز ، و در وسعت بیشتر برای این کار ، درست رد .حتی در روالی اقتصاد مقاومتی ، می توان بنر های تاریخ گذشته ( از قبیل حضور فلان مقام د ر ادارات ، یا خیر مقدم های کربلایی و ... ) را به صورت برعکس به دیوار ها چسباند و بعد از انتخابات دور ریخت یا بازیافت کرد . که به مراتب هزینه ی تمیز کاری کمتری دارد . در دکره ی قبل ، دیوار هایی را در خیابان های اصلی با گچ سفید کرده بودن و نوشته بودند مخصوص تبلیغات ،
همچنین نامزدی که دیروز در خیابان کاشفی ، با اجرای تءاتر و حرکات نمایشی ، دادن کارت قرعه کشی چنان جمعیتی را جذب کرده بود که جای سوزن انداختن نبود ، مطمعنا اگر با عدم استقبال مردمی فهیم مواجه می شد ، هرگز به چنین کارهایی رو نمی آورد .
همچنین ستاد آن آقایی که در خیابان بیهق با تعا ف کیک و آبمیوه سعی در جذب افراد داشت ، به محض اتمام پذیرایی ، با ترکه مردم مواجه شد ، (40693)
( کلا کارهای اداری از قبیل آب و برق و گاز و استقرار ادارات و ... در چارچوب روال کاری دولت در هر منطقه اتفاق می افتد حالا یک منطقه دیرتر و یک منطقه زودتر و معمولا نماینده ها از هر جا که باشن چه از جوین و جغتای و چه از سبزوار به نام خودشون تموم می کنن و اصولا وظیفه نماینده اینها نیست)
,جالبه كانديداي هر روز از حربه گاز رساني و اب رساني و قير آسفالت استفاده ميكنند (40726)
دیروز رفته بودم ستاد های نماینده ها ...
واقعا جالب بود که فقط یک نفر از برنامه هاش صحبت می کرد
یکی توی ستاد اش حرکات پارکو( یا پارکور ) می رفتن ، اون یکی کارت قرعه کشی می داد که طرفدارها رو تا دقیقه ی آخر نگه داره ، اون یکی دمه ستاد اش این قدر بلندگوهای قوی ای گذاشته بود که فکر میکردی الان چند هزار تا داخل ستاد اش هستن ، ولی کلا یه نفر نبودن ، ... ولی در کل چهره شهر پرانرژی شده ، فقط برای این که بعده انتخابات هم چهره ی شهر تمیز و پر نشاط بمونه پیشنهاد میشه که تا یک هفته بعده انتخابات ، همه ی نماینده ها ، کلیه ی کاغذ هایی که به در و دیوار شهر زده اند رو چم کنند ، این چوری قدرت مدریتی شون رو هم ( البته در مقیاسی خیلی کم تر )نشون میدن ، هم هر تمیز میشه (40682)
سلام ،
تایید نظرات خیلی کند انجام میشود ، مثلا تا دو سه روز بعد از نظری که گذاشته می شود .ضمن این که تایید نظرات ، به صورت خیلی سلیقه ای و گزینشی ، چهره ی سایت را محافظه کارانه نمایش می دهد.
قبلا کمتر دنبال مادیات و تبلیغات بودید، از وقتی که تبلیغات شهروند زندگی را دیدیم ، بر شک مان افزوده شد .واقعا متوجه نیستید که اداره ای با سفارش تبلیغات اش به یک رسانه ی خبری که از همه انتقاد می کند ، در واقع آن را خریده است ، و یا حداقل در بهترین حالت ، تا مدتی خود را از حملات انتقادی آن رسانه ایمن ساخته است .
الان هم که تبلیغ چهار تا نامزد رو گذاشته اید ، نمک گیر این عزیزان شده اید و جرءت انتقاد از اینان را نخواهید داشت ، این همه تغییر رویه در سایت ، نشان از تعویض نیروهای سابق ، و یا حتی فروش سایت به مجموعه ای دیگر دارد ، و یا این که به مانند بعضی " وزنه های نظام" نرخ روز را برای نان انتخاب نموده اید
. قبل از این که دیر شود ، به خودتان بیایید . (40690)
این چه حرفیه تو همه ی سایتا تبلیغات وجود داره به خاطر تامین هزینه های سایتداصلا شما که این حرفو میزنی میدونی این سایت چقد هزینه داره بعدشم زدن تبلیغات کاندیداها به هیچ وجه معنای حمایت از اونا نیس واین تبلیغات ها فقط به منزله ی یه تیزر معمولیه و برای تأمین سایته.اگر این ها جنبه ی طرفداری از کسی رو داشت تبلیغ یک یا دو نفر میشد نه چند نفر خواهشا یه کم فک کنید بعد طومار بنویسید و بعد به گزارش هنرنمایی کاندیداهای قانون شکن در همین سایت مراجعه کنید (40929)
یک نکته ای من باب تذکر ، در دوره ی قبلی ، یکی از گمنامان انتخابات با رای بالایی اسبد رای داشت. به طوری که بعضی متعجب بودند چطور سایر نامزد ها که شناخته تر بودند ، نسبت به ایشان چنین اختلافی داشتند ... نام نمی بریم ، اما ترفند نامزد نامبرده ، استفاده از تعدادی مثلا رای دهنده بود که می آمدند و در صف رای می ایستند ، سپس بلند بلند با هم بحث انتخاباتی می کردند کهفلانی بهتر است ... اما قبل از این که نوبت صف شان شود ، به بهانه ای جایشان را عوض می کردند ، بعد از چند بار انجام این کار ، برای این که کسی شک نکند ، به یک حوزه ی رای دیگر میرفتند ... و در کمال تعجب این نامزده گمنام رای بالایی اورد و پنجم شد . (40697)
آگهی استخدام ...البته به زودی
به تعدادی سیاهی لشکر ، جهت همراهی نامزد مورد نظرمان از این ستاد تا ستاده بعدی همان نامزد نیازمندیم!!
متاسفانه روشی تبلیغاتی از دوره ی قبلی مجلس باب شد و آن همراهیه قطار گونه ی نامزد توسط طرفداران است . البته در دوره قبل ، با خودرو هم بود که ای کاش این دوره تکرار نشود...
در این طرح پیاده روی که در اصل نامزد تنها از این ستاد به ستاده دیگر می رود ، مسیری دو دقیقه ای را چنان با افتخار و طمانینه طی می نماید که گویی به فتح هندوستان می رود . در این مانور تبلیغاتی ، هر چقدر طرفداران و خدم و حشم بیشتری وی را همراهی کنند ، تبلیغه بیشتری می شود ، اما نکته ای هم مغفول مانده ، با ترک این تعداد نامزد از ستاد اولی ، قطعا ستاد اولی خالی خواهد شد ... نکند این ها استخدامه این کاندید هستند ؟ (40698)
واقعا جای تاسف داره واسه همچین نگرش هایی ... امام جمعه ای که خودش تفرقه بندازه دیگ امام جمعه نیس ... واقعا با حرفای رهبر انقلابمون در تضاد اینجور برداشت ها و نگرش ها
ما سبزواری ها و جوینی ها و ششتمدی و داورزن و سلطان آباد و ... باید دست به دست هم بدیم تا یک شهر واحد داشته باشیم تا بتونیم یک صدا یک خواسته مونو به مرحله اجرا بزاریم.ما باید استان سربداران رو تاسیس کنیم ..از بس ما هارو بردن تو حاشیه و تفرقه بینمون انداختن هممون یادمون رفته که ما یک منطقه واحدیم .بچه های جوین یا درساشون یا کاراشون تو سبزوار انجام شده و بالعکس .. امیدوارم روزی تمام همشهریان من یک صدا و واحد باشند چون یکصدا و واحد بودن ما نماینده هامونو یکصدا می کنه و الا از همین الان تخم تفرقه رو کاشتیم بین خودمونو و نماینده هامون و هیچ امیدی برای پیشرفت مثل دوره و دوره های قبلی نداریم.. یا علی (40715)
سلام.به جای تاسف بهتر نیست یکم با وجدان خودتون روراست باشید،یکمم به رفتار وبرخورد ادارات و نمایندگان محترم سبزواری با مردم جغتای و جوین توجه کنید چه در گذشته وحال؟!!بابا بخدا ما میترسیم در شهر شما به زبان محلی صحبت کنیم،جوری نگاه میکنید که انگار طرف....؟!بماند که حتی بین این دو منطقه تفرقه افکنی هم شد واز آ ب گلالودخیلی ها ماهی گرفتند!پس این تفکر ریشه در تفکر شما عزیزان و برخوردتان دارد.نه در عملکرد کاندیدای این منطقه ویا امام جمعه.اگه یکم انصاف داشته باشید حق میدهید.با این وجود باید ازالان هم که شده از این تفکرات دست برداشت وبرای ساختن سربداران بزرگ دست دردست هم گذاشت.به امید روزهایی خوب وآینده نیک. (41076)