دغدغهی مادران، «دختران ماهتاب» شد/ گزارشی از یک مجموعهی دخترانه متفاوت در سبزوار
گزارش: بهناز مظلومی
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲۵
در دورهای که متاثر از رسانهها، کتابها، و حتی صدا و سیمای ملی، فرهنگ غربی و تفکر بی ارزش و ناکارآمد بودن زنان و دختران در جامعه رواج پیدا کرده، تعدادی از مادران و دختران دغدغهمند در سبزوار، با ایجاد مجموعهای فرهنگی تربیتی و فعالیتهای بینظیر، نشان دادند که زنان میتوانند همقدم و حتی جلوتر از آقایان باشند؛ مجموعهی تربیتی «دختران ماهتاب» امسال وارد پنجمین سال فعالیت خود شد، و همین بهانهای بود برای گفتوگویی با مدیر این مجموعه؛ گزارشی که در ذیل میخوانید، حاصل گفتوگوی سلام سربدار با خانم فاطمه شاکری، مدیر مجموعهی فرهنگی تربیتی «دختران ماهتاب زهرایی» است.
ماهتاب تاسیس شد تا فرزندانمان تصور نکنند که واقعیت جامعه همین است که در مکانهای عمومی میبینند
بعد از شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها، نزدیک به ۵ سال قبل، با جمعی از مادران که دغدغهی تربیتی دخترانمان را داشتیم، تمرکز و تلاشمان این شد که یک همگرایی داشته باشیم تا فرزندانمان تصور نکنند واقعیت جامعه این است که در مکانهای عمومی مانند سینما، پارک و ... میبینند. خیلی زود، جمع دو سه نفرهی ما، خانواده ی ۱۵ نفری شد. جلسات دختران ماهتاب، از منازل همین جمع ۱۵ نفره آغاز شد. به مرور زمان، گستردهتر شدن خانواده ماهتاب، عاملی شد برای تاسیس موسسهی «دختران ماهتاب زهرایی».
زن با دستی گهواره را میجنباند و با دست دیگر دنیا را تکان میدهد
نقش اصلی زنان در انقلاب را برای دختران ماهتاب توضیح دادهایم؛ به تعبیر حضرت امام (ره) زن با یک دست گهواره را تکان میدهد و با دست دیگر دنیا را، به همین دلیل دختران را با رسالت و آموزههای انقلاب و شهدا آشنا کردیم که انشاالله در ادامهی آرمانهای امام شهیدان و شهدا رهسپار باشند و محکم قدم بردارند و هرکجا لازم باشد، جان را فدا کنند.
همچنین در مناسبتهای ملی که دختران ماهتاب حضور دارند، مناسبت و وقایع را برایشان تبیین میکنیم؛ بعنوان مثال، ۲۲ بهمن بود که دختران ماهتاب در قالب یک تئاتر وقایع آن زمان را به تصویر کشیدند و با روایت زندگی مرضیه حدیدچی و مجتهده امین، گام موثری برای تبیین نقش زنان برداشتند.
ماهتاب، مجموعهای در تمام ابعاد تربیتی
هیئت موسس طرح درس هایی از سیرمطالعاتی آماده میکند و برای هرحجره به طور اختصاصی ارائه میشود. مهارت آموزی یکی دیگر از فعالیت ها است که در همان زمان های حجره انجام داده میشود، برای مثال میتوان به نحوه تهیه ماست، معرفی خاصیت و مصارف سبزی، خیاطی، تزئئیات دخترانه و ... اشاره کرد.
بخش قرآنی که روز مخصوص خود را دارد و برای دختران خردسال، روش حفظ قرآن در قالب بازی آموزش داده میشود.
بخش اردوهای ماهتاب شامل درون ماهتابی و برون ماهتابی میشود که درون ماهتابی در محیط موسسه برگزار میشود و برون ماهتابی منظور با هدفمندی به روستاها و کوه رفتن است که چالش هایی را در این مواقع برای اعضا خواهیم ساخت که نکته های تربیتی هم بیان شده باشد. در کنار همه این موارد، اردوهای زیارتی هم طرفدارهای مخصوص خود را دارد.
سرفصل هایی همچون صبر، قناعت، ولایت فقیه، تبیین اهمیت تحصیل و ... پرداخته شده است و همینطور که دختران خیلی با شهدا و سبک زندگی شهدا مانوس شده اند، قصد داریم به شهادت و شهادت طلبی سوق دهیم.
از رویکرد سیاسی در ماهتاب میتوان گفت که برای جلسات و نشست ها گاهی از اساتید که مباحث سیاسی را بیان و تبیین میکنند دعوت میکنیم و با توجه به اقتضای سن دختران، جلسه را تدارک میبینیم.
تاسیس هیئت «زوار الزهرا (س)» و برنامههای پیش رو
یکی دیگر از فعالتهای مهم مجموعه، تشکیل هیئت بانوان «زوار الزهرا سلام الله علیها» بود؛ هیئت به دو دلیل تشکیل شد؛ دلیل اول آشنایی با روحیه ی هیئتی و دلیل دوم تکمیل شدن ظرفیت ثبت نام بود تا دخترانی که قصد فعالیت دارند، محیط هیئت فراهم باشد.
علاوه بر فعالیت های تربیتی، شاخص ترین برنامهی دختران ماهتاب را میتوا جشن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، و پس از آن مراسم دهه اول محرم و شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت رقیه(س) عنوان کرد.
با توکل بر خدا، تاسیس مهدکودک و پیش دبستانی و دوره اول دبستان را برای سالهای آتی تعریف کردهایم. احساس میکنیم قابلیت تکثیر فعالیتهای مجموعه ی دختران ماهتاب را داشته باشیم. همچنین طبق بیانات رهبری که دغدغه اقتصاد کشور دارند و مردم هم دچار مشکلات اقتصادی هستند، در دستور برنامه ها راه اندازی کار اقتصادی را داریم. / پایان